Children Of Distance

Children of Distance 00

 

Children Of Distance

 

Fellépés időpontja: augusztus 1.- 20.30-21.30

 

BRAVO OTTO 2012, 2013 – AZ ÉV EGYÜTTESE
VIVA COMET 2011, 2012, 2013 – AZ ÉV EGYÜTTESE

 

„Legnagyobb siker a rajongók szeretete”
Egy halva született ötletnek indult, miszerint majd az egymástól több száz kilométer távolságra lévő srácok, akik soha nem látták, nem hallották addig egymást élőben, majd csinálnak egy lemezt.
A csapat története 2006. június 2-ától íródik. Sub Bass Monster internetes fórumának köszönhetően figyeltek fel egymásra a csapat tagjai, és rövid levelezés után meg is alapították az együttest. A csapat 2006-ban gondolt egyet és elkészítette első nagylemezét „Egyedül a világ közepén” címmel. A lemez kezdő szárnypróbálgatás, stíluskeresgélés volt, ezért nem is került a nagyközönség elé a korong. Összesen 4 példány készült belőle, melyekből 3 a csapat, egy darab pedig Sub Bass Monster birtokában van.

 

2007-ben a hiphop.hu által évente megrendezett díjátadó gálán a „Beforratlan sebek” bekerült az év öt legjobb dala közé, 2008-ban ez az „Emlékezz Rám”-nak sikerült, valamint az év csapata és év albuma kategóriában „Csapó Kettő” című lemezükkel is jelölve voltak. 

 

Ekkor szabadult el a pokol körülöttük. Azon kapták magukat, hogy magyar előadóként, stíluson belül, később stílustól függetlenül, elsőként hagyták el az 1 millió kattintást, majd a 2 milliót, a lemez dalai közül pedig szinte minden dal 1 millió fölött állt, de akad, ami a 2 milliót is elérte. Egyszer csak elkezdődtek a felkérések, koncert itthon, koncert külföldön, televízió, rádióműsor.

 

2009-ben újra történtek olyan dolgok, amiket dalba kellett foglalni. 2010. október 4-én megjelent a „333 km” című legújabb nagylemez, melyről az „Emlékezz rám 2” című klip 1 év alatt elérte a 4 milliós nézettséget, a „Kedves naplóm” pedig átlépte az 1 milliót!

 

2011-ben jelölték őket a Bravo Otto díjra, mint legjobb új előadó, és VIVA Comet legjobb új előadó, és legjobb együttes kategóriákban is, amiből a legjobb együttesnek járó gömböt el is hozták!

 

2012. a negyedik nagylemez megjelenése az együttes életében: Az új lemez a „IV. felvonás” címet kapta, melyről több dalhoz videoklip is készült. Ez az év is a siker éve a csapatnál. Megnyerték a 2. Comet gömbjüket, és a Bravo Otto gálán is az év együttese díjjal köszönték meg rajongóiknak a támogatást. Transilvanian Music Awards 2012 elnevezésű díjkiosztó gáláról, ahol erdélyi és magyarországi előadók részesülnek elismerésben szintén elhozták a legjobb együttesnek járó díjat.

 

2013. 
Több, mint 250.000 Facebook rajongó. 
A leghallgatottabb magyar együttes a youtube-on: 65 millió lejátszás. 
És ez az év még csak nemrég kezdődött.